Prekast Beton Nedir

21.12.2018
Prekast Beton Nedir

Prekast Beton Nedir ?

Prekast beton; Yeniden kullanılabilir bir kalıbın beton dökümü yapıldığı ve daha sonra kontrollü bir ortamda (prekast fabrikası) sertleştirildiği yapı şekli prekast beton olarak adlandırılır . 

Dökümlü yapı elemanı daha sonra şantiyeye nakledilir ve montajlar yapılır. Beton çerçeve, beton duvar ve beton zeminler gibi yapısal elemanlar prekast beton kullanılarak inşa edilebilir.

Prekast Betonun Avantajları Nelerdir ?

Prekast betonun birçok avantajı vardır .

  1. İnşaat Zamanı: Prekast Beton konstrüksiyon zamandan tasarruf sağlar, proje gecikme riski de daha azdır. Prekast beton dökümü, toprak işleri, yüzey araştırması vb. Gibi diğer çalışmalarla eş zamanlı olarak taşınabilir ve böylece zamandan tasarruf sağlar.
  2. Kalite Güvence : Prekast Beton için kürleme, sıcaklık, karışım tasarımı, kalıp vb . Yapı kalitesini belirleyen temel faktörler izlenebilir. Böylece, geliştirilmiş kaliteli yapı yapılabilir. 
  3. Öngerilmeli Betonun Kullanımı : Ön gerilmeli prekast kullanarak, yüksek mukavemetli ve yük taşıma kapasitesine sahip yapısal malzemeler elde edilebilir, bu da daha açık bir açıklık, yapısal elemanların kesitlerinin küçültülmüş boyutu vs. ile sonuçlanabilir.
  4. Dayanıklılık : Prekast Beton yapı daha uzun servis süresine ve minimum bakım süresine sahiptir. Yüksek yoğunluklu Prekast Beton, asit saldırısına karşı daha dayanıklıdır. Korozyon, darbe, yüzey boşluklarını azaltır ve toz birikmesine karşı direnç gösterir. 
  5. Estetik : Yapılar kontrollü bir fabrika ortamında prefabrik olduğundan, çeşitli renk ve doku kombinasyonları kullanılabilir. Pürüzsüz son işlemlerle seçim yapmak için çok çeşitli şekil ve boyutlar mevcuttur ve bu sayede ürünlerin estetik değeri artar. 
  6. Güvenli İnşaat Platformu : Prekast Beton inşaatı için sahada hiçbir ham madde stoklanmayacaktır. Geleneksel kalıpların ve aksesuarların, israfın, işçilerin vb. İhtiyaçlarını azaltır ve böylece güvenli bir çalışma platformu sağlar.

Prekast Betonun Dezavantajları Nelerdir ?

Prekast betonun bazı dezavantajları vardır . 

  1. Yüksek Maliyet : Bir Prekast Beton santrali kurmak için, yüksek mali ​​yatırımı gerektiren ağır ve sofistike makineler gereklidir. Yeterli kar sağlamak için büyük ölçekli bir prefabrik inşaat projeleri mevcut olmalıdır.
  2. Ulaştırma konusu : Şantiye, Prekast Beton tesisinden uzak bir konumda olabilir. Bu durumda, prekast ürünleri, römorklar kullanılarak sahaya taşınmalıdır. Birçok durumda, Prefabrik Betonun azaltılmış maliyetleri nakliye maliyeti ile telafi edilir. 
  3. Taşıma Zorlukları : Prefabrik betonun işlenmesi için uygun bakım ve önlem alınmalıdır. Genellikle, prekast elemanları ağır ve büyüktür, bu da zarar görmeden işlenmesini zorlaştırır. Genel olarak, prekast elemanlarını işlemek için portatif veya kule vinçler kullanılır. 
  4. Modifikasyon : Sınırlama Prekast yapılarda, yapıyı değiştirmek zordur. Örneğin, bir yapısal duvar modifikasyon için sökülecekse, yapının genel stabilitesini etkileyecektir. 
  5. Hassas Bağlantı İşleri : Prekast elemanların montajı, güçlü yapısal davranışın sağlanmasında kilit noktalardan biridir. Basit, yarı rijit veya rijit bağlantılar gibi bağlantının amaçlanan davranışını sağlamak için çeşitli yapısal elemanlar arasındaki bağlantılar denetlenmeli ve uygun şekilde yapılmalıdır. Bunun yanı sıra, hatalı bağlantılar su sızıntısına ve ses yalıtımına neden olabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Anonim dedi ki:

    avantajlarında uygun maaliyetli yazıyor dezavantajlarında yüksek maaliyetli yazıyor..

    1. Kent Harita Eğitim dedi ki:

      Teşekkür ederiz. Yazım hatası düzeltildi.