2019 Mimari Trendler

07.02.2019
2019 Mimari Trendler

2019 Mimari Trendler

Mimarlık bilimi, toplumun gelişmesinde büyük bir rol oynar. Tüm dünya ülkelerinde Mimarlık bilimine önem ve bu doğrultuda yatırım oldukça fazladır. Mimari trendlerin kapsamı sınırsızdır. Mimaride her yıl yeni ürünler yeni fikirler yeni gelişmeler yaşanır. Bu yenilikler yapılarınızı tasarlama ve inşa etme şeklinizi değiştirir.

Sürdürülebilir Mimari

Çevre dostu unsurları tasarımlarınıza dahil etmek kolaydır. Her gün kullandığınız malzemelerin çoğu, metal, tuğla, beton ve cam vb gibi geri dönüştürülmüş ürünlerle yapılabilir. Verimli cihazların, enerji tasarrufu sağlayan HVAC sistemlerinin veya su filtreleme sisteminin dahil edilmesi, sürdürülebilirlik uygulamalarında fark yaratmak isteyen ev veya iş sahiplerini teşvik edebilir. Çevre dostu yapılara artan bir ihtiyaç duyulması şaşırtıcı değildir. En son yeniliklerden bazıları, bahçeler ve yeşil çatıların yanı sıra konut ve işletme binalarına kapalı yeşil parklar ve yeşil duvarlar eklemektir. Örneğin, Japon mimarlık firmaları , 2019’daki çevre dostu mimari trendlerden faydalanma konusunda lider durumdalar. 2019 ve sonrasında pek çok dikey bahçe ve yeşil çatı göreceksiniz. Ek olarak, iç mekan yeşil parkları ve yeşil duvarları bir araya getirerek binaların iç kısımları daha yeşil olacaktır. 

Açık Alan Tasarımları Ön Plana Çıkıyor

Açık alan tasarımları daha yaygın hale geliyor. Yemek pişirmeyi, eğlenceyi ve aile alanlarını birbirine yakınlaştırmayı teşvik eden, geniş ve açık alan tasarımı son birkaç yıl boyunca konut mimarisinde egemen olmaya başladı. Mimarlar, geniş odaların düz ve sönük görünmesini engellemek ve farklı yaşam alanları veya çalışma alanları belirlemek için bu açık alanların çeşitli bölümlerini tanımlama konusunda giderek daha fazla bilinçleniyor. Bunu başarmak için, değişen zemin yüksekliklerini, yüzey renk ve dokularındaki kaymaları, mutfakların ayrılması için adaları, mobilya gruplarını ve mekanın görsel yapısını bir bütün planlıyorlar.

Güneş Çatı Kiremitleri

Geleneksel cam güneş panellerine elveda diyebilirsiniz. Güneş çatı kiremitleri geçmişin hacimli panellerinin aksine, ticari veya konut çatılarının tasarımına kusursuz bir şekilde entegre olur. Mevcut çatının dokusuna uyum sağlamak için tasarlanmış asfalt veya kayrak gibi stillerden birini seçebilirsiniz. Bu uygun maliyetli seçenek, hem çekici tasarımı hem de sürdürülebilir girişimi ile 2019 yılının trendleri arasında.

Akıllı Daire Konseptleri

Hem yeni hem de yenilenmiş binalar için bu trend oldukça yükseliştedir. Evlerin sıcaklığını, ışığını veya güvenliğini kontrol etmek için otomatik sistemler gittikçe daha fazla talep görmektedir. Akıllı bir ev, kullanıcılarına daha fazla konfor sunar ve tüketim faturalarını azaltır. Gelişen mimari, aynı zamanda çevrenin bakımı için sosyal farkındalığın ve doğru şeyi tüketme ihtiyacının bir yansımasıdır. Akıllı ev nedir tıklayınız

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.