Başarılı bir emlakçı olmak

24.11.2016
Başarılı bir emlakçı olmak

Bir emlakçı olarak işe başlamak çok kolay, fakat başarılı bir emlakçı olmak zor ve zaman gerektirir. Uzman kişilerden oluşan bir ekibe sahip olmalısınız.

Yavaş ve ağır davranan bir yapıya sahip ofisiniz var ise aşağıda yazdığımız bilgiler size göre değil. Kontrollü bir hıza sahip olduğunuz sürece kazanırsınız.

Sizlere bu yazımızda başarılı bir emlak ofisi olmanızı sağlayacak temel bilgileri veriyoruz. Bu bilgiler ışığında kendinizi ve yeteneklerinizi önemli ölçüde geliştirebilirsiniz.

Her şeyden önce girişimci ruhuna sahip olmanız gereken bir mesleği icra ettiğinizi unutmayın. Aşağıda ki yazılı konular başarılı emlakçılar için işin özetidir. Bu konularda uzman olmanız gerekiyor.

  • Portföy Bilgisi
  • Finans Bilgisi
  • Uzmanlık Bölgesi
  • Yönetmelik
  • İletişimin Gücü
  • Satış/Pazarlama
  • Eğitim

En çok ilgi gören içeriklerimizin başında gelen bu yazı konusunun bir derinliği olduğunu unutmayın. Başarının tek bir seçeneği ve kaynağı yoktur. Burada verilmek istenen mesaj her zaman kendinizi geliştirecek bilgiye sahip olmanız gerekliliğidir.  Emlakçılık sektöründe gelişen yenilikleri, dünyada ne gibi gelişmeler gösterdiğini, teknolojinin gelişmesiyle geleneksel emlakçılıkta yolun sonuna gelindiğini ve sürekli olarak bu gelişmelerden ve yeniliklerden haberiniz olması hususun önem taşıdığını anlamanız gerekir. Eğer sizde geleneksel emlakçılığı devam ettirmeyecekseniz ve emlakçılık mesleğinde gerçekten başarılı olmak istiyorsanız bu gelişmeleri ve yenilikleri sitemizden takip ederek öğrenebilir ve mesleğinize başarılı bir biçimde uygulayabilirsiniz. Başarının yolu sürekli olarak değişime ayak uydurmaktan geçer. Bu değişimi sunduğumuz içeriklerimizden faydalanarak yakalayabilir ve mesleğinizde gözle görülür bir fark yaratabilirsiniz.

Başarı Basamakları

  • Başarılı bir emlakçı olmanın sizin için ne anlama geldiğini tanımlayarak hedeflerinizi belirleyin. Kazanacağınız gelir için hedefiniz mutlaka olmalı. Ve bu hedefe ulaşmak için yapmanız gereken iş adedini hesaplamanız gerekmektedir.  Bir yılda 150.000 TL gelir bekliyorsunuz ve işlem başına ortalama 10.000 TL komisyon kazanmak istiyorsunuz. O zaman bir yıl içerisinde 15 aracılık hizmeti  yapmayı hedeflemelisiniz.
  • Mesleki eğitimlerinizi geliştirin. Kendinizi daha iyi bir satışçı yapmak için, emlakçılıkta satış tekniklerini öğrenin. Emlak ofisinizde ki personeliniz, bölgenizde ki emlak dernekleri ve ulusal emlak komisyoncuları derneklerinden ücretli veya ücretsiz ders alabilir. Etrafınızda başarılı emlakçılar ile bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz.
  • Bulunduğunuz bölgeyi, mahalle, sokak, cadde olarak çok iyi tanımalısınız. Bölgenizi ayrıntılı gösteren bir haritaya sahip olmanız işinize çok yarayacaktır. Zamanınızın çoğunu bölgenizde geçirin.
  • Bölgenizde emlak pazarı hangi yönde eğilim gösteriyor? Pazarı etkileyen olumlu ve olumsuz unsurlar neler? Ekonomik gelişmeleri ve piyasa durumunu yakından izleyin. Unutmayın emlakçılık sadece gayrimenkulunüzün fiyatından oluşmuyor.
  • Portföyünüzde ki emlakları satmak için ne kadar zamana ihtiyacınız var? Uzun süredir satılamayan gayrimenkulleriniz için yeniden değerlendirme yapın.
  • Pazarınızın özelliklerini iyi izlemeniz ve gözlemlemeniz gerekir. Bölgedeki her okul, alışveriş merkezi, sağlık kurumları ve parklar hakkında bilgi edinin.
  • Bölgenizde ki emlak fiyat endeksini, emlak verilerini, analizleri ve gayrimenkul kuruluşları tarafından yayınlanan araştırma raporlarını okuyun. Gayrimenkul dünyasına ait web siteleri, dergi ve gazetelerin emlak bölümlerini takip etmeniz emlak piyasasını çok daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.
  • Emlak işine girdiğinizi herkese söyleyin. Özellikle çevresel faktör emlakçılıkta çok önemlidir. Emlak ofisinize ait kartvizitinizi yanınızda her zaman bulundurun. Arkadaş ortamlarında yeni tanıştığınız kişilere kartvizitinizi vermek, sizin daha geniş bir çevreye ulaşmanızı sağlayacaktır.
  • Çalışma saatlerinizi yapılandırmak için bir program oluşturun. Emlakçılar olarak günlük idari işleri takip etme, müşteri görüşmeleri için hazırlık yapma, saha çalışmalarında bulunma ve belirlediğiniz hedeflere ulaşmak için yeterli zaman ayırmanız gerekir. Tapuda satışını gerçekleştireceğiniz bir işleminiz varsa diğer tüm işlerinizi yok sayın.
  • Emlakçılar günlük ve haftalık ofis programını hazırlamalı, ekipteki her çalışanın görev listesini takip etmelidir. Ofis içi verimli toplantılar düzenlemeli, çalışanlarınıza motive edici konuşmalar yapmalısınız. Günlük idari işlerinize boş zamanlarınızda vakit ayırın.
  • Portföyünüzle ilgili reklam ve pazarlama bütçenizi oluşturun. En hızlı satılabilir gayrimenkulünüz için internet ve yerel medyanın gücünü kullanın. Geri bildirimler(İlana gelen telefonlar, gezdirilen müşteri sayısı vb.) için ayrı bir çalışma yapmalısınız.
  • Bütçenizi, gelir-gider ve nakit akışınızı iyi yönetin. Ufakta olsa bir kasa ve portföy defteri bulundurun. Bunu ücretsiz online uygulmalar ile edinebilirsiniz. Portföyünüzde ki her gayrimenkul için yapmış olduğunuz giderleri Excel tablosu hazırlayarak veya cari hesap kartlarından birini oluşturarak yazın. Böylece bir gayrimenkul için harcanan tüm giderler toplamını, gider kalemini ve geri bildirimleri görebilirsiniz. Satıştan kazandığınız komisyonu satışını yapmış olduğunuz gayrimenkulün giderlerinden düşerek elinize geçen net komisyonu bilin.
  • Her şeyin başı iyi bir hazırlık ve iyi planlama. İyi hazırlanmadığınız bir müşteri veya mal sahibi görüşmeniz olumsuz sonuçlar almanıza neden olacaktır.
  • Mutlaka bir yatırımcı portföyüne sahip olun. Bu ilk başta kolay bir aşama olmayacak sizin için fakat böyle bir gücü elinizde bulundurmalısınız.
  • Teknolojiyi etkin kullanın ve mesleğinizle ilgili teknolojik gelişmeleri yakından takip edin. Teknolojiden yararlanmak sizin faydanıza olacaktır. Emlak ve teknoloji yazılı içerikleri mutlaka okuyun.
  • Emlak ofisinize ait iyi tasarlanmış bir web sitesi, sizin en güçlü pazarlama kanalınız. Web siteleri sanal bir ofisinizden daha çok gerçek müşterilerin ziyaret ettiği ve geri dönüşümleri çok yoğun olan mecra. Web sitenizde emlak ofisiniz hakkında ki tüm bilgileri eksiksiz giriniz. Hakkınızda bölümü, ekip üyelerini tanıtan bilgiler, iletişim bilgileri, referanslar mutlaka olmalı. Etkili bir İnternet pazarlaması için, web sitenizde bölgenizle ilgili bilgilendirici yazılar yayınlayın, emlak özelliklerini iyi anlatan fotoğraflar ve videolar yükleyin.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.