Genetik Mühendisliği Nedir

29.01.2019
Genetik Mühendisliği Nedir

Genetik Mühendisliği Nedir ?

Genetik mühendisliği; Bir organizmanın genlerini doğrudan işleyen, hücrelerin genetik yapısını değiştiren ve bu organizmada bulunmayan bir veya daha fazla yeni özellik ekleyen teknolojiler grubunu ifade eder. 

Tüm yaşamın merkezinde DNA dediğimiz şey vardır. Herhangi bir organizmanın genetik yapısı DNA ile tanımlanır. Doğada, genetik doğa hiçbir zaman sabit kalmaz.

Genetik mühendisliği; örneğin cerrahi, hayvancılık, tıp ve tarım gibi çok çeşitli uygulamalara sahiptir. Genetik mühendisliği dalı, birçok mahsul türüne karşı bağışıklık geliştirmiştir. Genetik mühendisliği ayrıca çiftlikte verimi arttırmaya da yardımcı olmaktadır. Günümüzde buğday gibi çok çeşitli mahsul türleri, yüksek besin değeri daha verimlilik elde etmek için genetik olarak değiştirilmektedir. Genetik mühendisliği, birçok açıdan, yetersiz beslenme ve açlığın giderilmesine yardımcı olacak umuduyla, tarım devriminde önemli rol üstleniyor.

Ülkemizde Genetik Mühendisliği Bölümü Olan Üniversiteler

Genetik Mühendisliği bölümü olan üniversiteler, Bilkent üniversitesi, Boğaziçi üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yeditepe üniversitesi, Okan üniversitesi, Trakya üniversitesi, Haliç Üniversitesi vb dahası.. Üniversitelerde mevcuttur.

Genetik Mühendisliği İş İmkanı

Genetik Mühendisleri; Üniversitelerin fen, tıp ,ziraat ,eczacılık ve veterinerlik fakültelerinde akademisyen olabilirler. TÜBİTAK gibi resmi kurumlarda ve ilaç endüstrilerinde araştırmacı olarak görev alabilirler. Ayrıca çeşitli sağlık kuruluşlarının laboratuvarlarında yönetici olarak görev alabilirler. Ülkemizde Genetik Mühendisleri için iş imkanları çok da kısıtlı değildir.

Genetik Mühendisliği Taban Puanları 2019

Genetik Mühendisliği Taban Puanları 2019 PDF dosyasını indirmek için aşağıdaki linkte tıklayınız. YÖK ATLAS ve Universitego

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.