Kira Sözleşmesi 2019 PDF

Kira Sözleşmesi 2019 PDF
Kira Sözleşmesi Nedir ?
Kira sözleşmesi diğer ismiyle kontratı; Kiracıya daire kiralamaktan önce tamamlanması gereken önemli bir yasal belgedir. Bir kira sözleşmesi, genellikle 12 ay veya daha uzun bir süre olmak üzere, ev sahibi ve kiracı arasındaki bir sözleşmedir. Kira sözleşmesi, her iki tarafın da kira sözleşmesi sırasında sorumluluklarını detaylandırmakta çok spesifiktir ve her iki tarafın da korunmasını sağlamak için gerekli tüm bilgileri içermelidir.
Bir mülkün bulunduğu herhangi bir anlaşma her zaman yazılı olmalıdır. Yazı şunları içermelidir: Mülkün adresi de dahil olmak üzere mülkün bir tanımı, konut, daire vb. Tarafların kim olduğu, bu genellikle kiraya veren veya mal sahibi olarak bilinen mülkün sahibi ve kiracı olacaktır; Kiralama süresi, bu, kiralamanın ne kadar süreceğini, kiralamanın hangi gün başladığını ve kiralamanın hangi gün sona erdiğini gösterir. Kira ödemeleri, ne kadar kira ödenmesi gerektiğine, ne sıklıkta (haftalık, aylık, yıllık) ve ne zaman ödeneceği yazılmalıdır. Bunlar, dahil edilmesi gereken minimum hükümlerdir. Ancak diğer birçok hükümler dahil edilebilir. Kira Sözleşmesinin şartlarını, sorunların ortaya çıkması, tüm tarafların sorumlulukları ve kusurun nerede olduğu konusunda açık olması önemlidir. Taraflar uyuşmazlıklarını çözemez ve mahkemeye giderse, mahkemenin dikkate alacağı mal sahibi ile kiracı arasındaki sözleşmedir. Aşağıdaki Örnek PDF kira sözleşmesini indirebilirsiniz.
Kira sözleşmeleri
Kiralamanın süresi ve aylık kira tutarı sabitlenir ve değiştirilemez. Bu, ev sahibinin keyfi olarak kira tutarını değiştirememesi ve kiracıyı dilediği zaman çıkartamaması anlamını taşımaktadır. Kira sözleşmesi, sözleşmede belirtilen süre için geçerlidir. Kiracı dairede kalmak isterse, her iki taraf da yeni bir kira sözleşmesi imzalamalıdır.
Bir ev sahibinin eski kira sözleşmesinin şartlarını yenilemesi zorunlu değildir ve istenirse şart ve kira miktarlarını değiştirmek de serbesttir. Bu nedenle, bazı kiracılar yıllık değil deha uzun süreli kira sözleşmesi yapmayı daha avantajlı bulurlar.
Kiracı Mülkiyeti Nasıl Kullanabilir?
Bir çok kiralama, konut, ofis, perakende vb. vardır . Bu tiplerin hepsinde, mülkün kiracı tarafından kullanımıyla ilgili kısıtlamalar belirtilebilir. Mülk sahibi, bir konutun herhangi bir ticari amaç için kullanımını yasaklayabilir. Bir ofis kirası, tesisin sadece “emlak” ofisi olarak kullanılabileceğini belirtebilir. Bir perakende kiralama alanında hangi ürün türlerini satılabileceğini belirtebilir. Kullanımdaki kısıtlamaların yokluğunda, kiracı normal olarak mülkiyeti herhangi bir yasal amaç için kullanabilir.
Kiralanan Mülkiyetin Bakımı
Gayrimenkul kiralamanın bakım unsurları, ister konut ister ticari amaçlı olsun, önemli ölçüde değişiklik gösterebilir. Çoğu konut amaçlı kiralamalarda, ev sahibi tüm onarım ve bakım işlemlerinden sorumludur. Ticari mülklerde, bazı bakımların kiracının sorumluluğunu alabilmesi için çeşitli anlaşmalar yapılmıştır. Herhangi bir sözleşmede olduğu gibi, tarafların sorumlulukları, yanlış anlaşılmaları önlemek için dikkatli ve eksiksiz bir şekilde belirtilmelidir.