İnşaat Mühendisliği Zor mu

İnşaat Mühendisliği Zor Mu ?
Hiç birşey “zor” değil. Hiç birşey “kolay” değil.
Hepsi göreceli…
Sorunuz; İnşaat Mühendisliği’ni tam olarak hangi alanda icra edeceksiniz. Bir şantiye veya ofisler mi ? Yoksa bir akademisyen olarak üniversiteler mi ?
İnşaat mühendisliğinde “kolay” olan ilk şey bir üniversiteye girmektir.
Ancak; teknik çizimler, görselleştirme, basit sayılar, temel matematik ve geometri gibi bir yeteneğiniz yoksa, inşaat mühendisliğini çalışılması zor bir meslek olarak bulabilirsiniz.
Sağlığınız açık havada geçirilen uzun saatlere müsait değilse, güneşte, yağmurda, karda, soğuk rüzgâra, toza, yükseklik korkusuna maruz kalıyorsanız, inşaat Mühendisliği’ni zor bir meslek olarak düşünebilirsiniz. Aslında bir işi profesyonel olarak yapan bir mühendis, sayılar, diyagramlar, çizimler, çizelgeler, bilgisayarlar ve yazılım uygulamaları konusunda rahat olursanız tasarım ofislerinde daha iyi olabilirsiniz.

Eğer sözelciyseniz, doğayı gözlemleyerek ve bir projeyi yürütmedeki deneyimlerden bilgi sahibi olamıyorsanız, her türlü insanla iyi geçinemiyorsanız, yine inşaat mühendisliğinin zor bir meslek olarak düşünebilirsiniz.
Eğer bir akademisyen olarak görev alacaksanız. Yine insanlarla iyi geçinme yeteneğine sahip olmalısınız. İyi bir anlatıma, iyi bir lisana sahip olmalısınız. Sabır ve idare yönünüz güç olmalıdır. Çok çalışmalısınız, gelişen teknoloji ile paralel ilerlemelisiniz.
Yani; Çaba göstermiyorsanız veya bunun için yeteneğiniz yoksa herşey zor. Yeterince motive olmazsanız ilginizi hemen kaybedecek veya vazgeçeceksiniz.
Bu yüzden hala lisedeyken güçlü ve zayıf yanlarınızı, neyin iyi olduğunu ve neyin iyi olmadığını, neyi sevdiğinizi veya sıkıcı bulduğunuzu bilmeniz önemlidir.
Tabi bu anlattıklarımız iş bulabilen arkadaşlarımız için geçerlidir.
Saygılar sevgiler.