İnşaat Teknolojisi 2019 Yılına Yenilikler İle Giriyor

İnşaat Teknolojisi 2019 Yılına Yenilikler İle Giriyor !
Her yıl bildiğimiz gibi inşaat endüstrisinde değişiklikler yapılıyor. Endüstrinin tarihi boyunca geriye baktığımızda, bazı büyük ilerlemelerin gerçekleştiğini görüyoruz. Yıl sonu yaklaştıkça ve 2019’a doğru ilerledikçe, daha fazlasının gerçekleşmesini beklemememiz için hiçbir sebep yok. Aslında, önümüzdeki yıl inşaat sektöründe görmeyi beklemeniz gerektiğine inandığımız en dikkate değer trendlerden bazıları.
Arttırılmış Gerçeklik Daha Fazla Olacak !
Yapı Dünyası, sanal gerçekliğin son birkaç yılda yükselen bir trend olmasına rağmen, özellikle artırılmış gerçeklik kullanımları ve faydaları ile karşılaştırıldığında, hızla modası geçmekte olduğunu söylüyor. Bu, gerçek dünyayı bir kamera lensi aracılığıyla görselleştirme yeteneğidir. Bu, bir maliyetle gelse de inşaat sektörü için birçok yeni fırsat açmak zorunda olan bir şey. Şimdi kullanmaya başlayabilecek şirketler için ileride devrim olacaktır.

İnşaat Yazılımı ve Veri Ekosistemi
Gerçek zamanlı işbirliği yazılımı, tüm bina sürecinin temel bir bileşeni olarak kabul edilmektedir. Bununla birlikte, sektör üzerindeki etkisinin yakın gelecekte önemli ölçüde artması beklenmektedir. Verilerin inşaattaki bu paradigma kaymasında bütünsel bir rol oynadığını söylemeye gerek yok.
Sektörün tüm yenilikçi oyuncularının bir araya geleceği ve veri, deneyim ve proje bilgisini paylaştığı bir veri ekosisteminin ortaya çıkması, düşündüğümüzden daha yakın. Ve inşaat için ileriye giden tek yol olduğunu sürdürmek abartı değil.

Mevcut süreçlerinizi ve sistemlerinizi tek bir tam bağlantılı platforma entegre etme yeteneği, sektördeki insanların çalışma şeklini güçlendirebilir. Bir inşaat projesi sırasında farklı işlevler ve disiplinler için çok sayıda yazılım çözümü artık tek bir yerde sorunsuzca birleştirilebilir.
Dijital araçların kullanımı, bu değerli bilgi bitlerinin birikimini kolaylaştırır, uzatma, gecikmelerin en aza indirilmesi, yeniden işlenme oranları ve site ile ofis arasındaki iletişimi kolaylaştırır.
Bu anlamda, güvenilir bir gerçek zamanlı işbirliği yazılımının, inşaat sürecinin başından sonuna kadar dijital omurgası olarak işlev görmesi bekleniyor.
BIM Büyümeye Devam Edecek
Geçen yıl olduğu gibi , BIM yine en yeni inşaat teknolojisi trendlerinden biri. Açık ve son derece işbirlikçi bir veri ekosisteminin ortaya çıkmasının yolunda olduğunu hesaba katmazsak sürpriz olmaz.
BIM teknolojisi, bir inşaat projesini nasıl yönetdiğimiz, tasarlayacağımız ve geliştireceğimiz konusunda temel bir değişiklik için katalizör olabilir. BIM aracılığıyla birçok farklı programlama seviyesi vardır. 4D ve 5D BIM , bu yönde iki temsili örneklerdir.
Genel bir bakış açısından BIM, inşaat sürecine daha fazla doğruluk getirecek ve çok sayıda paydaş arasında önemli proje bilgilerinin değişimini güçlendirecektir. Dahası, devrim niteliğindeki sürdürülebilirlik ve güvenlik önlemleri de dahil olmak üzere inşaat projelerinin daha verimli ve uygun maliyetli hale getirilmesi öngörülmektedir.
Öyleyse, BIM’in inşaat için bir oyun değiştirici olarak işlev görebileceği ve açık ve son derece işbirlikçi bir ortamda proje geliştirmenin ayrıntılı bir tasvirini sunabileceği açıktır.
Artan Prefabrik Yapı, Modülerizasyon ve Çevre Dostu Çalışma
Çok ticaretli prefabrikasyona doğru giderek artan bir eğilim var. Bu, Multi Trade Prefabrikasyon Konferansının şu anda ele aldığı bir şey. Prefabrikasyon stratejilerini uygulayan artan sayıda inşaat firması için düzenlenen ilk ticaret konferansıydı. Bunun büyük bir örneği Dubai’de 3D ofis binasının 17 gün içinde basıldığı, ardından da sahada iki gün geçirildiği bir yerde gerçekleşti. Birçok inşaat sektörü uzmanı, bu uygulamanın önümüzdeki yıllarda büyümeye devam edeceğine inanmaktadır, özellikle de maliyet ve zaman artık engelleyici değildir. Bu, artık sorun olmayacakları anlamına gelmiyor, sadece bu sektörü ilerletmeye yardımcı olacak yollarla ele alındıkları anlamına geliyor.

Kendiliğinden İyileşen Beton
Sektörün uzmanlarının çoğu, yollarda, binalarda ve evlerde kullanılan kendi kendini iyileştiren betonları görmeye başlayacağımıza inanıyor. İnşaat sektöründe en yaygın olarak üretilen ve tüketilen malzeme (bina, yol ve köprü oluşturmak için kullanılan) beton olduğu için, çoğu kişi 2030 yılına kadar yılda yaklaşık 5 milyar mt kullanacağımıza inanmaktadır. Bunun bir kısmı bugün Çin ve Hindistan’da yaşanmakta olan kentsel patlamadan kaynaklanıyor. Halihazırda, ABD zaten bu alandaki toplam küresel emisyonların% 8’ini oluşturuyor.
Drone Teknolojisi 2019 Yılında Tüm İnşaat Sahalarında Yerini Alacak
Birçok inşaat sahası zaten büyük ölçüde dronların kullanımına bağımlıdır. Bu dronlar ciddi anlamda zaman kazandırırlar. Örneğin, haritacıların tüm sahayı sadece birkaç dakika içinde ölçebilirken, geçmişte birkaç hafta veya ay sürmekteydi. Açıkçası, bu da şirketler için hem zaman hemde para açısında çok faydalı olacaktır. Drone teknolojisi, okumalarının doğruluğu ve hassaslığı ile hızla gelişmeye devam ettikçe, daha az insan katılımı gerekli olacaktır. Geçmişte pek çok şirket hala bir kontrolöre ihtiyaç duydukları için dronları kullanmakta tereddütlüydi, ancak bugün teknoloji daha verimli hale geldikçe, daha fazla inşaat şirketi bu teknolojiyi isteyerek ve açık bir şekilde kucaklıyor.

Robotik Çalışma Düzeni
Uzmanlar Robotiğin göz ardı edilmemesi gereken bir şey olduğunu söylüyor. Sağlık hizmetleri gibi sektörler zaten çok fazla para yatırıyorlar. Bu robotlar daha da hassas ve doğru bir şekilde büyüdükçe, inşaat sektöründe bir komuta gücü olacaklardır. Başlangıçta, robotiklerin maliyeti yüksek olacak, ancak en azından bu teknolojiye dikkat etmek için buna değecek. Sonunda, robotların tuğla döşenmesi ve inşaat demiri gibi şeyler yapabildiğine şahit olabiliriz, hatta mevcut insan yapımı inşaat projelerinin çoğunu tamamladıklarını görebiliriz.
Bulut ve Mobil Teknoloji Kullanımı 2019 Yılı İçin Daha Aktif Olacak
Sadece birkaç yıl önce çoğu insan bulut işletim sisteminin ne olduğunu bilmiyor ya da açıklayamıyordu. Bugün, bu artık geçerli değil. Aslında, çoğu mobil cihaz, herhangi bir zamanda, herhangi bir zamanda bulut teknolojisinden yararlanabilir. Bir düğmeye dokunarak anında paylaşabileceğiniz neredeyse sınırsız miktarda bilgiyi saklamak da dahil olmak üzere, bunun için birçok avantajı vardır. Bu da çok daha az maliyetlidir. Eski teknolojilerin maliyetinin onda biri kadardır. Yani bulut tabanlı telefon işletim sistemi, özellikle gelecekte inşaat sektörünün zorunlu bir parçası haline gelecektir.